Nabídka programů

Biomedicínská elektronika
a biokybernetika

Kombinovaná 4 roky Zakončeno titulem Ph.D.

Nedělejte z vědy vědu! U nás skloubíte svůj tvůrčí potenciál a široký odborný rozhled a je na vás, do čeho se pustíte. Čekají na vás nové objevy při experimentech v biologické laboratoři nebo analýzách medicínských dat. A to pomocí vašich metod. Zjistíte, jak vést výzkum a vývoj nových technologií – v bioinformatice, biomedicínském inženýrství, matematické a systémové biologii či genomiky a proteomiky. Navštívíte prestižní konference a poměříte síly s kolegy z celého světa.
Jako doktor věd najdete uplatnění na vyšších pozicích výzkumných institucí a technologických firem, které kladou důraz na inovativní řešení problémů – ať už jako výzkumný pracovník, či manažer celého týmu. Nebo pokračujte ve vědecké kariéře na VUT a předejte své znalosti budoucím inženýrům.

Detailní charakteristika studijního programu

E-přihláška

Posouvejte hranice poznání a tvořte budoucnost lékařské péče

  • 99 %

    studentů absolvuje v průběhu studia zahraniční stáže a konference

  • 93 %

    studentů je spokojeno s atraktivitou a náplní své práce

  • 90 %

    absolventů je spokojeno s uplatněním na trhu práce

Co Vás čeká

Zvolíte si své zaměření, navrhnete vlastní experimenty a ponoříte se do prvních výsledků vaší práce. Základem je tvůrčí volnost a samostatnost. Nové výzvy však budete řešit i s vašimi kolegy z výzkumného týmu. Budete se podílet na výuce odborných předmětů a také se zúčastníte řady užitečných seminářů – a to nejen odborných, ale i zaměřených na rozvoj měkkých dovedností, které vám pomohou růst v budoucí kariéře. Na konci druháku vás čeká obhájení tezí a doktorská zkouška z oblasti, kterou si sami vyberete.
Po zkoušce na vás čekají další dva roky náročné práce. Budete se dále podílet se na výuce – ale především publikovat dosažené výsledky v rámci disertace na mezinárodních konferencích nebo v odborných časopisech. Navážete nové kontakty – ať už na stáži v zahraničí nebo při řešení nových projektů s vědeckými centry či průmyslovými partnery. Využijte také příležitosti seznámit své kolegy s výsledky své práce na některém ze seminářů, tentokrát již z pozice zkušeného řečníka! Nakonec odevzdáte a obhájíte dizertaci a titul Ph.D. je váš.

Pojďte na FEKT!

Jak se dostat na FEKT