Nabídka programů

Biomedicínská technika
a bioinformatika

Prezenční 3 roky Zakončeno titulem Bc.

Dozvíte se, jak technologie pomáhají zachraňovat životy. Zjistíte, jak fungují různé laboratorní a lékařské přístroje (třeba CTčko) nebo jak pomocí počítačové analýzy proniknout pod slupku složitých biologických dějů. Naučíte se odhalit informace skryté v DNA a vytvořit umělou inteligenci, která sama rozpozná různé nemoci. Z předmětů vás čeká lékařská technika, analýza biologických dat, fyzika nebo algoritmy a programování. Na medicíně ovládnete fyziologii člověka, genetiku či nukleární medicínu – mimo to se dostanete do zákulisí nemocnic a výzkumných laboratoří.
Až dostudujete, budete odborníky na technologie. Poperou se o vás nemocnice s firmami, které tam přístroje dodávají. Nebo můžete pokračovat na magistra! Třeba na obor Biomedicínské inženýrství a bioinformatika.

Detailní charakteristika studijního programu

E-přihláška

Vytvářejte technologie a posouvejte hranice moderní lékařské péče

  • 88 %

    studentů projde přijímacím řízením

  • 76 %

    studentů úspěšně dokončí studium

  • 97 %

    absolventů najde do 3 měsíců práci

  • 80 %

    absolventů by při volbě oboru znovu zvolila biomedicínské inženýrství

1. ročník

Nejistota z nového stylu výuky už opadla a naplno se vrháte do učebního maratonu. Přežít prvák na biomedicíně je jedna z výzev, co vás čeká. A to nejen kvůli neprávem obávané matematice a fyzice. Oddychnete si při studiu na medicíně – třeba na praxi v laboratořích. A že si nevíte s něčím rady? Odhoďte ostych a obraťte se na ostatní. S těmi se můžete seznámit třeba na každoroční BTBIO párty. Nebo sledujte facebook Ústavu biomedicínského inženýrství. S trochou píle všechno zvládnete stejně jako řada studentů před vámi!

Pojďte na FEKT!

Jak se dostat na FEKT